People say I'm crazy and that I am blind

Satt och laddade ned min veckodos av låtar och som vanligt blev det en himla udda och salig blandning. Ungefär som all min musik sammantaget. Jag undrar om det hänger ihop med mig som person? Jag är öppen för ganska mycket och detsamma gäller min musiksmak. Vilka paralleller jag drar men jag tror iaf att det ligger något i det.

De här låtarna laddade jag iaf ned och de kommer också vara synonyma med min spellista den närmaste veckan:

The Cranberries - Linger
Drängarna - Om du vill bli min fru
Faith No More - Midlife Crisis
Incubus - Anna Molly
Backstreet Boys - ett gäng låtar

Himla sköna "gamla" klassiker, det enda som behövs för tillfället.

go on and have it all

Jag måste bara få tycka till lite, vissa tycker att jag tycker för mycket men bättre det än att inte tycka alls. Läste att vår regering vill tillåta antagningsprover till teoretiska utbildningar på grundskolenivå, och på så vis skapa profilklasser med inriktning på t.ex. matte och fysik.
Detta tycker jag är ett jättebra förslag, jag ser det som en självklarhet att man ska kunna utvecklas inom de ämen man är bra på oavsett om det är ett estetiskt eller teoretiskt ämne. Intagningsprov har ju tillåtits länge inom estetiska utbildningar så varför inte inom naturvetenskapliga inriktningar? Same same but different liksom.
Jag menar alla har ju olika förutsättningar och de som har svårigheter i skolan ska ju få den hjälp de behöver, samma sak borde ju självfallet gälla för de studenter som är lite mer studieinriktade och begåvade än snittet. Det innebär inte att man är en bättre människa bara för att man råkar ha det lätt för sig, men vad det däremot innebär är att man borde bli tagen för vad man är och ges möjligheter att utvecklas.
Det är ju helt klart något som gynnar Sverige i slutändan och egentligen missgynnar det ju inte någon, så jag fattar inte varför sossarna ska hålla på och gnälla om att det här "skiktar samhället." Det är ju precis det som det inte gör. Millimerrättvisa är inget att sträva efter och det är omöjligt att uppnå så varför inte låta våra talanger utvecklas?
Nej jag blir så jävla upprörd av sådana uttalanden att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Det är ju helt absurt! Att man inte får sticka ut, att man inte får vara duktig på något, att alla ska stöpas i samma form fast vi alla är unika indivder, att jantelagen fortfarande genomsyrar det här landet, allt det här gör mig så galet förbannad. Så det så!


ljusblåa dagar

Har haft den konstigaste men ändå roligaste veckan på riktigt länge. Har spenderat en hel kväll och tre nätter hemma, resten på väldigt varierande platser.
Helgen spenderades hos min älskade granne på hans mysiga sommarställe Tupplunda i Sorunda. Vilka sommarvibbar! Där hoppas jag kunna hänga lite mer i sommar, var jag nu ska klämma in det mellan Öland, Ryssland, England, charter och grillkvällar. Jag fick iaf något konstigt infall och dissade Adrians fest samt schlagerkväll hos Sofie, och åkte kommunalt till Nynäs helt själv istället. Att jag var ensam tjej med fyra boys gjorde inte så mycket, jag trivs ju nästan som bäst då haha. Eller helt ensam var jag ju inte, Tobbes mamma, mostrar och syrra var ju där i stora huset men det räknas ju inte riktigt.
Hela dygnet stod boomboxen på och varvade mellan två skivor; mamma mia och en 80-tals-skiva som Stefan hade bränt. Gode gud vad jag ville slå sönder den där apparaten just då.



Hur som helst, himlans mysig helg har det varit med allt som hör sommaren till; grillning, solnedgång, brasa och en del trädgårdsröjning. Och whiskeyspill i sängen såklart. Självklart föll all diskning på min lott men det tog jag faktiskt gladeligen på mig. Har nästan börjat tycka att det är kul att diska, det är en rätt skön syssla ändå för man ser verkligen resultat och vet att när man är klar så är man klar. Diskade upp ett helt berg åt Adrian i tisdags också, riktigt äckligt var det med tanke på hur länge den disken lär ha stått. Av bara farten fortsatte jag att städa hela köket och lite i badrummet och vardagsrummet också men jag kan garantera att det inte lär hända igen. Är ändå så jäkla lack på honom, och kan säga att det enda jag saknar med honom just nu är celican med sitt underbara motorljud. Här är den:



Coolast var det ju när jag körde och heads turned bara för att det var bruden som satt bakom ratten istället för snubben. Älskar sånt. Varför ska man alltid behöva sitta bredvid mannen som en nickedocka och flänga med hit och dit som man gör när man har bil? Det är ju därför man har körkort för tusan!

Iaf så tog Tobbe och jag hans båt hem, så härligt. Lite ny upplevelse för min del faktiskt, åkte via slussen i Södertälje och solen sken nästan hela tiden så bättre kan man ju knappast ha det. Det är så skönt att umgås med en allmänbildad, driven och lite mer bright kille som omväxling, någon som det faktiskt går att diskutera med. Sånt gillar vi. Har lärt mig jättemycket om lite allt möjligt av honom faktiskt.
Ikväll är det iaf derby på g, Nino kommer hit från Uppsala med sitt fotbollslag så vi ska käka med dem innan de drar iväg till fel klack. Sedan bär det av till Öland på onsdag så det är späckat schema som vanligt.

är jag den enda som aldrig förstår?

Allså gud, kan inte sluta förundras över hur otroligt konstiga sms vissa människor skickar. Som tjej har jag en tendens att överanalysera de där små textsnuttarna men här behövs det knappast någon analys för att inse att det inte är väldens smidigaste människa som har varit framme och blippat på mobilen.
Tre dödsynder på rak följd! Måste vara något typ av rekord.

Dödssynd 1: Att prata om sig själv i tredje person
"Va nu var du elak har ju bjudit över dig massa gånger. Bara komma och märka hur sjukt bra han är. ;-)"

Dödssynd 2: Att utgå från att jag uppenbarligen vill ha sex med honom
"Okej upp till dig då. Hade väl iof kanske inte tänkt att alla skulle veta någe dom inte behöver om du inte blir gravid. ;-)"

Dödssynd 3: Att älta vilken charmig och bra kille han är
"Haha du är söt du vet inte riktigt vad jag ska svara på de du skrev men är charmig som få så ja bara du som kan säga vad du vill göra och inte. ;-)"

Ja vad ska man säga. Hade egentligen inget emot honom som person men de här messen har gjort mig så avtänd och fått mig att fundera över vad det är för psyko som skriver sånt här.
Måste säga att samma sak gäller stavfel och språkfel i sms. Inte för att jag dömer folk efter det men jag blir alltid lika besviken när jag ser de där språkliga felen smyga sig in gång på gång, språkfascist som jag är. Konstig tid vi lever i när små sms kan göra så stor skillnad.

psychosocial

Vad är det för psyko man har fått efter sig nu då?

När han förolämpar mig fast han inte ens känner mig kan han dra åt helvete.
När han försöker bestämma över mig efter ett par dagar kan han dra åt helvete.
När han sms-terrar mig som om jag inte har något annat för mig kan han dra åt helvete.
Om han inte chillar ner lite kan han dra dit pepparn växer och lite längre till, bara jag slipper befinna mig på samma sida jordklotet som honom.
Det gäller att se varningstecknen i tid.
Fast det är svårt ändå.

Maybe Im just the thing to break my own fall

Jag håller på att gräva min egen grop på Posten känner jag. Var jag än vänder mig så finns det en chaffis som jag har dejtat eller en chaffis som jag måste undvika av en eller annan anledning eller bara en väldigt söt chaffis som gör mig stirrig. 
Jag är medveten om hur korkat det är men jag söker spänning och kickar genom män. Döm mig för det men tänk på att vissa får dessa kickar genom att sätta sitt liv på spel genom farliga sporter. Är det mer okej? Det som allting handlar om är ju egentligen bara att utmana ödet, inget mer än det.  
Fast jag kan erkänna att det börjar gå lite utför nu. Nu är det galet på riktigt! Vad tusan håller jag på med? Men som jag sagt tidigare, jag är trött på 30 minus-pojkar. Så sjukt egentligen men så fort jag säger att jag vill ha något så får jag det serverat, om inte på silverfat så iaf på aliminiumfat.
Men ärligt talat, vem behöver dejtingsajter eller krogen när man har Posten? Chanserna till ragg är ju större där än någon annanstans. Iaf som kvinna.