nevermind

Nu måste det verkligen vara vår på riktigt, det var nyss en humla inne i mitt rum, och den var inte liten heller. I mars, det är ju ganska sjukt ju. hade samma jacka på mig idag som på nyårsafton, och det var varmt... Är ledig imorgon (igen) vilket ska bli skönt, då jag inatt lyckades med bedriften att inte sova något överhuvudtaget. Eller slumrade väl vid fem-tiden kanske, vilket ger mig en uppskattad sömntid av en och en halv timme. Fast jag sov ju inte. Det är alledels för varmt härinne. Ska byta till sommartäcke kom jag på nu, kan vara en bra idé... Och ställa klockan imorgon, för annars kommer natten till torsdag bli helt fucked up också.

Simon på lunchen:
"Är det här mitt hårstrå? Vad långt hår jag börjar få.. Tänk om det här var min ögonfrans. Eller mitt ögonbryn... *Demonstration* Nu tänker Kristin: han är ju dum på riktigt."

Jag: "Tur att jag har så snabb reaktionsförmåga", när jag fångade ett papper.
Stoffe: "Man har så långsam reaktionsförmåga att man inte hinner reagera när bussen kommer till busshållplatsen, trots att man redan står där..."

När jag är trött är det precis sånt här jag garvar åt.
Väldigt vettigt inlägg, felciterat också, jag vet, men det är inte lätt att få det exakt...

Pridefestivalen
"Det kostar väl 150 kr att komma in där"
"Och 300 att komma ut"

Nytt inlägg

Ger fasiken upp det här med fysiken nu alltså. Det verkar så lätt med v-t-grafer och acceleration in i det oändliga, men det är det inte. Gick hyfsat fram till fomlerna för likformig accelererad rörelse, vad jag än sätter in blir det fel, och när inte pappa är hemma för att hjälpa mig går det ju inte... Fysik är verkligen riktigt tråkigt, fasar inför provet imorgon, men samtidigt ska det bli så jäkla skönt att göra det, för efter det kommer det inte finnas så mycket annat att göra fram till påsklovet.
Update : Vad, läste nyss på schoosoft och provet är framflyttat till på fredag. Men fasiken, jag som verkligen har råpluggat och tom. skolkat idag och verkligen ville ha det här överstökat. Menmen, då slipper jag plugga mer ikväll, och så får jag ju mer tid på mig att verkligen få in det här.

När jag var med Florry och Madde på stan i fredags (var inne på nya topshop och herregud, mitt himmelrike säger jag bara, gick och gapade och kunde inte stänga munnen), fick de för sig att de ville ta en varsinn cigg (en av anledningarna till att jag absolut inte ger ut adressen till min blogg till föräldrarna) så vi stod där mitt på Drottninggatan när tre killar, något yngre än oss kommer fram till oss. De säger att de gör ett projektarbete om rökning och frågar varför vi röker. Jag svarar att jag inte röker, bara några bloss i veckan kanske och på fester, och då säger "ledaren"
- Så du röker alltså?"
- Nej, det var ju det jag sa att jag inte gjorde.
Madde:- Jag röker inte konstant.
- Röker du konstant?
- Nej, jag röker inte konstant.
Florry: - Jag har rökt men jag har trappat ned.
- Så du är 40?
- Tror du seriöst att jag är 40?
- Nej alltså röker du 40 om dagen?
Florry: - Jaha.. Varpå hon lägger huvudet på min axel och asgarvar.

Det värsta av allt var att de samtidigt filmade allt med en mobil, och innan de gick sa de att de skulle visa det för sin skola och skicka in det till svt.. Kände mig något förnedrad, de var ju bara ute efter att driva med oss.

Köpte förresten en klänning, känner hur sommaren närmar sig med stormsteg. Lustigt att jag alltid lyckas lägga pengar på det jag inte behöver för tillfället, när jag skulle köpa bootsen på Zara hade jag inga pengar för jag hade köpt grejer som jag behövde längre fram, och nu när jag har hittat en massa andra grejer jag vill ha har jag bränt allt på en klänning. Och ett linne. Men jag fick tre par strumpor på köpet när jag köpte klänningen. Det ni. Trots att jag inte riktigt var uppe i 500 spänn. Fast imorgon får jag pengar, så då är det bara att shoppa på.. Måste ju ha lite nya grejer till påsklovet, för då SKA det hända något.

Igår var det våffeldagen och vi hade en forskare på besök. Så underbart att sitta och nörda sig hela middagen, och diskutera sådant som pappa absolut inte förstår. Jag kan inte påstå att jag förstår allt det som mamma och hon diskuterade, men iaf. mer än pappa. Moahaha. För en gångs skull. Jag försökte komma in på sådant jag kan lite om, och förökte berätta om labben om bakterier i köttäfärs, kom av någon anledning in på neurosedynbarnen, och antibiotika som är för toxiska för att kunna användas, men när jag kom in på antibiotikaresistensen var alla trötta på sådana samtal och det var ingen som ville lyssna.. När forkaren pratade på och på om celler från sotare som hade muterat eller vad det var lyssnade dock alla...

Har kommit på att jag inte behöver gå ut ooch riskera att bli sedd om jag vill ha lite sol, det räcker med att öppna fönstret till mitt rum och ställa fåtöljen där, och då kan jag ju sola allt om jag vill det.. Där satt jag rätt länge idag, och nopprade bort hår på armarna, vilket är en väldigt tidskrävande syssla, när jag istället borde räknat fysik..
Ikväll måste jag kolla på dokumentären om Fatal famillial insomnia. Kanske kan få mig att känna mig lyckligt lottad. Missar aldrig en dokumentär om mänskliga fenomen och sjukdomar, inte enligt mamma iaf. Skönt att hon tar hem veckorevyn från jobbet, nästan som en sen men gratis prenumeration. Läser den gärna men vägrar att betala för den, vill inte bidra med ett öre till Ebba von Sydow.  

"Kul" kväll

Jämviktsreaktion efter tillsats av 10 ml etansyra:

HAc ↔ H+ + Ac- 

n=n

C1∙V1=C2∙V2

17,5·0,01= C2·0,510

C2=0,343 M 
[H+] = 10-pH= 10-2, 75
[H+] = 0, 00178 M 
[H+] = [Ac-]
[Ac-] = 0, 00178 M 
[HAc] = 0, 343 ? 0, 00178= 0, 341 M         
        HAc  ↔ H+     +    Ac-
 FB: 0,343      
 VJ: 0,341    0,00178   0,00178    

Ja detta är vad jag har pyssalt med ikväll. Eller iaf. början till det, min labrapport innefattade en hel A4 till med uträkningar, som jag egentligen inte fattar.. Tack vare Inas labrapport blev det dock hyfsat, så tack Ina! Jag får hjälp av hela klassen när jag ska skriva labrapporter känns det som, Stoffe är ju som sagt min oficiella grafritare och om jag inte hade kollat på när Jossan skrev sin hade jag inte fått någon "inspiration" alls. Så vi får väl se om det har hjälpt något. Jag kollade på Göran Persson också...

Igår var jag hos min plastikkirurg. No comments... Fast det var inte så allvarligt som det låter. Han ser verkligen ut som en äkta sådan också. Plastikkirurgen alltså.

Kom på en rolig grej som hände igår på svenskan, istället för läxförhör hade vi en tävling, med frågor om upplysningen. Det kanske inte var en så smart idé att utföra på vår klass, för det utbröt ren kalabalik. Simon hade sönder en penna... Fast det var rätt roligt ändå, mitt lag hette Dostejvskion någonting, har ingen aning om varför, och så var det ju rap-battle.. Eller var det rap-blatte? Sara, vikarien, eller ja, läraren sa "jag tycker ni är så roliga!".. Så kan man ju också se det...

Vad tusan håller jag på med? Ibland kan man ju undra. Ser fram emot fredagsfikat med tjejorna imorgon iaf!

Några dagar i mars

Okej, först kanske jag ska börja med att beskriva den första bilden i det förra inlägget, för jag har fått en del frågor om den. Det är ju Dif-halsdukar=allsvenskan=vår. Såklart. Den bilden tog jag under någon match, förmodligen på Stadion. Hur som helst, kanske ska börja skriva vad det är på bilderna så att folk fattar..

Träffade som vanligt tjejorna i fredags, för vårt traditionella fredagsfika, alltid mys. Var dock ett par jobbiga typ polacker där, på cafeét alltså, vilket inte var lika trevligt. De "höll på" ni vet. En kul grej som jag missade var när Florry skulle ta en cigg och en snubbe fram till henne och frågade henne om hon hade några, och när hon sa nej köpte han hennes fimp för fem spänn. Det var inte mycket kvar på den ciggen inte.. Haha, man skulle nästan kunna bli rik på att sälja fimpar ju. När Ylva hade åkt hem käkade Florry, Madde och jag på Kungshallarna, och sammanlagt den där fredagen måste vi ha spenderat minst sex timmar sittandes på ett matställe.

I lördags var jag hos Sara tillsammans med Richard, Stoffe, Ferni, lite senare Ina och ännu lite senare Jurij. Vi käkade pizza och kollade på en sjuk japansk film. Den handlade om en klass som hade blivit "utvald" till battle royal, som gick ut på att de var strandsatta på en ö där bara en person kunde överleva. Vi tyckte textningen var lite konstig, och när det var ungefär 20 personer kvar i livet upptäckte vi att det var för att tevebilden var inzoomad... Den skönaste översättningen var nog ändå den där det stod en massa japanska tecken, och den svenska översättningen "vet du vad det här betyder ?"
Idag snöade det när jag gick hem! Jag som trodde det var vår nu. Väl hemma hade jag ett snötäcke på håret, borde nästan fotat det för det såg så jäkla sjukt ut. Hade också två svarta prickar på varje ögonlock av min för övrigt nya Dior blackout mascara, den är alltså inte speciellt vattenfast, och jag har ingen aning om hur länge jag gått omkring så. Hoppas inte under hela tunnelbaneresan..

Hittade lite roliga bilder som jag bara måste visa, fasiken vad jag garvade åt den där första. Vet inte vem som tagit den, inte är det jag iaf. men den föreställer halva Madde och halva Elias Storm, men av någon anledning är inte det det första som man lägger märke till på den... För vad tusan gör den där ungen där?! Den andra är från min första hemmafest, så jäkla skön kväll, Simon och Sara, inget konstigt med det, men samma sak här, det är inte det första man lägger märke till.. Den sista bilden passar kanske inte riktigt in i kategorin sjuka bilder, men den föreställer iaf. Florry, madde och mig, ungefär som vi såg ut i fredags. Ungefär ja.

      

Torsdag

Min mamma är som vanligt lite tokig. Hon får mig för tusan alltid att garva. Vi satt och åt middag och lyssnade på den här http://www.youtube.com/watch?v=kIfFvW0fYxM, och pratade om grannens son, som heter Mario..

Mamma: Mario Scocco? Är det han som gör den här låten?
Jag : Haha han heter faktiskt Muro. Och nej men herregud, det är ju LOK, eller Lillasyster.
Mama: Luuk.. Har han en lillasyster?

Mamma: Vad gör Mauro Scocco för musik egentligen?
Jag: Det är ju han som har gjort "Sara" du vet, *skönsång*, har du aldrig hört den?
Mamma: nej den känner jag inte igen.
Jag: Kära nån...

Får bjussa på lite vår/sommarbilder också, inte tagna i år dock men ändå..

DifSn?droppeSnigelfj?rilarrosBlomma och snigelkrokus

Vår!

Idag invigdes cykeln för året, vilket även mina jag även gjorde med mina ca. 4 år gamla converse. Hade inte ens någon halsduk idag. Det ni, våren är på väg, och det är härligt. Fast man ska väl inte ropa hej än antar jag.. Glömde berätta om gårdagen, vi skrev dikter på engelskan, och för att få inspiration lyssnade vi på något klassiskt stycke. Den enda bilden jag kunde få upp för min inre syn var jag, dansandes i en vit brudklänning i en stor, guldfärgad balsal, helt ensam. Av någon anledning höll jag plötsligt en stor kniv i handen, och sen vet jag inte riktigt vad som hände. Fattar inte varför sådana bilder dyker upp i hjärnan på mig när jag hör "fin", klassisk musik. Jag skrev alltså en sk. dikt om det, och jag är glad att vår söta lilla vikarie Sara inte tillkallade en psykolog...


Igår hände det också lite andra sjuka saker i vår helt normala klass som jag inte vill gå in alltför detaljerat på. Det innefattade dock självklart Cafer och hundskit, alltså ytterligare ett practical joke från hans sida, och som fick en person i klassen att spy.. 

Igår valde jag undan "Desperate housewifes" till förmån för en dokumentär om Nordkorea. Den var faktiskt intressant, Nordkorea är verkligen en sluten verkstad som jobbar på att hjärntvätta människor. Den handlade om två unga tjejer som tränade gruppgymnastik stenhårt, vilken är endel i deras fostran till att bli fulländade kommunister. Gruppgymnastiken föser in dem i grupptänkandet där individen inte är värd någonting. De hade en teve som var en gåva från staten, som visade en statlig kanal som självklart sände mycket propanganda, de hade en radio med en statlig kanal som inte ens gick att stänga av, och de hade ett "propagandaämne" på schemat. Inte konstigt att de blir helt hjärntvättade. När de inte hade någon el sa det att det var USA:s fel, allt var ydligen USA:s fel, och de måste göra allt för att bekämpa dem. Drt blev nästan komiskt, under den stora paraden var det någon som sa "Jag förstår att USA darrar av rädsla när de ser det här". Jag tror att det krävs lite mer för att skrämma dem... De sa överlag så jäkla mycket sjuka saker, jag blir fasiken upprörd, och det värsta av allt var nästan att de tränade så jäkla hårt inför det där firandet, 8 timmar per dag i slutet, de var så otrolig duktiga och koordinerade, och de hade sett fram emot att få visa upp det för generalen. När de sedan väl får visa upp det där, 40 gånger gjorde de det, så kunde han inte ens vara där, inte en enda gång. "Jag förstod att han var upptagen med att tjäna vårt land". Bullshit, han sitter och dricker fint vin i sin fina och lyxiga lya medan befolkningen kämpar och blir förda bakom ljuset. Dagen efter det sista uppträndandet började de träna igen, lika hårt, fast ingen vet när nästa parad ska hållas. Det är generalen som håller i trådarna, han kontrollerar befolkningen som egentligen bara är en stor massa som följer med. Jag har starka orsaker att vara emot kommunismen, men jag orkar inte dra upp dem nu. Jag går bara upp i varv och kan hålla på hur länge som helst. Det får bli en annan gång.

Kristin rimmar på vin

Då har ytterligare en helg passerat, och ja, vad kan man säga? Var hos syster yster i Karlskoga i den så kallade hippiekvarten, tog bussen dit och orkar inte ens dra upp den historien.. Anledningen till att jag var där var iaf att min underbart söta lilla systerdotter Ella fyllde ett år, jag har inte träffat henne sen i december och hon har utvecklats så mycket sen sist. Hon håller aldrig tyst och sitter och säger obegripliga saker hela tiden, lite då och då vinkar hon till någon och utropar "hejhej"! och varje gång hon druckit något säger hon högt och tydligt ah! En riktigt charmig unge är hon faktiskt, och det säger jag inte bara för att jag råkar var moster till henne.. Hon har nästan lärt sig gå nu, hon kan gå korta sträckor men hon tycker det är roligare när man håller henne i händerna och går omkring med henne. Då skrattar hon så hon skriker. Jaja, kanske inte så roligt att lyssna på för utomstående, men ellanbellan är ju såå sööt. Hur som helst gjorde jag bort mig lite på lördagen, Mirjas (alltså syrrans, vi är bara halvsyskon) släktingar var där, och vi skulle kolla på melodifestivalen. Vi hade dukat fram ett bord med tilltugg och grejer på, och alla började fika, medan det enda jag tog var ett glas vin..  Eller ett, snarare fem tror jag att det blev med kvällen. Då var det dessutom på fastande mage, hade varken fikat eller käkat middag. Var rätt uttråkad också, så det var väl en av anledningarna till att jag drack som jag gjorde. Blev så vinglig, och trött, fick verkligen anstränga mig för att orden skulle komma ut rätt. Inte alls som jag enligt vissa brukar bli, dvs. "överglad och kvittra som en liten fågel". Fick inte ens hjälpa till att städa bort efteråt med motiveringen att jag var för full för att hantera glas. Lite pinsamt men tror inte att hennes släktingar märkte så mycket. Somnade iaf som en stock, riktigt bra sömnmedel det där, kanske är något för framtida insomniproblem.. Skönt att Ark vann, lyckades med mycket möda ringa och rösta på dem. Det är ännus svårare att messa när man är full, inte riktigt blev 4683 RIKTIG när jag skulle skriva det. Hehe.

Dockan Dockan på bilden heter Josefine. Hon är cool, för hon gör det där rocktecknet. Det är min gamla, men numera tillhör den Ellan. Den borde passa henne, för hon ska ju bli en liten rockbrud ju.

Annars hände det inte så mycket hos syrran, träffade en del av hennes kompisar och det roligaste var helt klart att träffa Maria, en gammal kompis till henne som jag träffade en del när jag var liten. Har inte träffat henne på flera år, men gillar verkligen henne, hon måste vara en av de gulligaste och snällaste människorna på hela jorden. Sådant märker man. Det syns i ögonen.

Såg att min gamla rektor på Nya, Lars Gusafsson var nominerad till årets unga chef. För andra året i rad. Om det nu är någon som bryr sig. En riktigt bra rektor var han iaf, trevlig och faktiskt rätt snygg. Jag brukade flörta lite med honom... Var förresten så nöjd, skrev precis klart labben i fysik (trodde jag), och tänkte att då har jag "bara" kemiprovet och matten och biologiprojektet kvar den här veckan, egentligen minus projektet för det är inte första prioritet just nu. Man hinner ju inte plugga så mycket när man somnar utmattad så fort man kommer hem. Kom dock på att man skulle ha med en graf i den jäkla labrapporten, och Excel och jag kommer inte så bra överens. Fasiken också. Får väl fråga Stoffe eller nån. Fast det är ju skönt att det är vår nu. Alltid något. Jag blir glad när det är så här ljust ute, och när man slipper dessa jäkla vinterjackor. Dock kan det kännas lite vääl när folk har ballerinas och kjol i pastellfärg och leggings nu.. Det är ju för tusan typ 9+, inte 29. Man vet att det inte riktigt är vår än när man ser folk som låter lovikavantarna samsas med solbrillorna i vuittonväskan.

Vetenskap på hög nivå

Igår satt jag och skrev på min labrapport om gramfärgning, samtidigt som jag diskuterade med min mamma. Vi hade lite problem med de gramnegativa bakteriernas cellvägg...

Mamma: Det blir som en grevéost.
Jag: Haha, tycker du jag ska skriva det i min labrapport?
Mamma: Varför inte?
Jag: Haha, det här måste jag skriva i min blogg..
Mamma: Nej vänta, skriv att jag sa vällagrad. Att det bli som en vällagrad grevéost...

Jag funderar seriöst på att skriva så i min labrapport om jag inte kommer på något bättre.

Hade bara en lektion idag, slutade alltså halv tio. Det passar inte riktigt in här, jag vet, men jag kände att jag var tvungen att få in det på ett hörn. Jag var ju liksom hemma långt innan jag skulle gått upp annars.

Insomnia

Insomni eller sömnlöshet heter det på svenska. Jag har diagnostiserat mig själv, och jag börjar bli jäkligt trött på det här nu. Jag vet ju att anledningen till att jag inte kunde sova inatt delvis var att jag sov till två dagen innan, och att jag måste börja med mer regelbundna sovtider rent allmänt om jag sak få någon rätsida på dygnet. Det sjuka är dock att jag alltid har svårt att sova, iallfall under skoldagarna, det spelar ingen roll om jag är trött eller inte. Antingen ligger jag och vrider mig ett par timmar för att kunna sova, eller också vaknar jag mitt i natten utan att kunna somna om. Jag vet inte riktigt vad som är värst, båda scenarion är så jäkla ångestframkallande, jag har varit där så många gånger och ibland fasar jag verkligen för att gå och sova. Sömntabletter verkar inte hjälpa heller. Igår tog jag en, och visst somnade jag på mindre än en halvtimme, men sedan vaknade jag efter ett par timmar senare och då var det omöjligt att somna om. På bipacksedeln står det ju: "Den tid du sover blir längre och risken för att du vaknar upp under natten minskar." Visst. Jag kanske drabas av en av de sällsynta biverkningarna istället, som förvärrrad sömnlöshet. Jag vet att sömnproblem är ärftligt, och min mamma har ungefär samma problem som jag, men söntabletterna biter iaf. på henne. Dessutom känns det som att hon alltid är ursäktad av att ta dem för att hon är äldre, medan jag som är "så ung" inte är det, det säger ju hon också. Visst har jag respekt för det, hon är ju ändå läkare, men om inget annat hjälper... Följden blir att såklart att jag ofta är trött, jag är van, men ändå, det känns på något sätt som att jag inte har rätt att klaga över det. Någonstans kanske det också finns en psykologisk förklaring. Jag kommer ihåg att min syrra och jag kom fram till att spädbarn kämpar emot sömnen för att de inte vill förlora kontrollen. När de stänger ögonen försvinner den lilla kontroll de äger. Jag vet inte om det stämmer in på mig, men det kanske ligger något i det. det brukar gå i perioder, och på helgerna kan jag sova hur länge som helst. Nu tycks jag dock ha kommit in i en insomni-period som inte vill ta slut. Jag ska sänka värmen i mitt rum. Det kanske kan hjälpa lite grann.


Jag läste ut en bok idag. Glaskupan. Av Sylvia Plath. Den var fin.
"En oberörd vit sol sken högst upp på himmelen. Jag ville slipa mig på den tills jag blev helgonlik och tunn och väsentlig som ett knivblad."
Jag älskar hennes språk.

Postivt 

  1. Kitty. Hon, alltså min katt, sov i min säng hela natten, men sedan gick hon in på mammas och pappas sovrum och spydde. Så skulle hon aldrig göra mot mig! Dessutom är hon frisk nu. Tror jag.
  2. Jag är frisk.
  3. Solen skiner. På dagen iallfall.
  4. Hästmannen. Han kör sin grej han.

Negativt

  1. Insomni
  2. Mitt emo-rivsår på fel sida av handleden, som Nisse (alltså vår andra katt) gav mig igår. Av någon anledning var han ute och traskade på taket mitt i natten, och när jag skulle släppa in honom genom takfönstret skedde det oförutsägbara...
  3. Mitt skavsår som har blött ner min vita Elvis-strumpa... Kände det knappt, får skavsår av alla skor jag äger förutom mc-bootsen, mina sneakers inkluderade.

Sportlovet

Så var sportlovet nästan slut, och det känns som att jag inte hunnit med hälften av allt det jag ville göra. Tur att jag är ledig imorgon också, så att jag kanske kan hinna med lite lite plugg också. Har hur som helst sovit en hel del, men har mest fått ångest när jag sett vad klockan varit när jag vaknat. Gillar dock ändå på något sätt den här pundar-livsstilen, att sova länge, snacka i telefon til typ fyra för att komma fram till vad som ska göras under det som finns kvar av dagen, och göra sig i ordning efter det.. En annan sak som hör till loven är att vara jäkligt onyttig Det ursäktas nästan av att det är lov. Min hy däremot, den ursäktar ingenting. Tyvärr. Har inte blivit något festa alls för min del, vilket känns något deprimerande. Vad har jag då gjort egentligen? Jag har sett "Linas kvällsbok" tillsammans med Florry. Det var en gullig film, som framkallade en hel del igenkännande leenden. Jag har flängt en hel del på stan, och köpt en hel del saker som jag verkligen behövde, som tex. en leopardmönstard plunta och en locktång xD, tillsammans med en del annat smått och gott. Jag har hängt med Florry gratis till World Class, tillsammans med Ylva, och av någon anledning bestämde vi oss för att träna i Solna. Efter en timmes letande efter den jäkla lokalen, vilken innefttade mycket dramatik, bla. höll vi på att bli påkörda av en lastbil, hittade vi slutligen dit, men då hade vi redan missat vårt pass. Vi fick istället haka på ett spinning pass, kompletterat med en halvtimme i gymmet. Det var dock inte så tokigt, med tanke på att det i gymmet också befann sig vad Florry kallade "en riktig pudding".


En kväll åt jag på Gondolen tillsammans med mamma och pappa. Då fick jag iaf. tillfälle att göra mig lite fin, och jag använde locktången med något varierande resultat. Det blev mer strandrufs än fina lockar, men jag tyckte det blev rätt bra ändå. Jag gjorde bort mig något när den ena kyparen kom till vårat bord med ett stort silverfat lastad med fin choklad. Han började förklara vad allt var för något, och jag trodde först att vi skulle få hela fatet, men när jag insåg att det inte var så sa jag lite förnärmat "får man bara ta en?". Samtidigt sträckte jag ut handen för att ta en, samtidigt som kyparen backade och sa något surt att jag fick ta hur många jag ville. Sedan la han upp två bitar åt mig med en sån där tång. Det borde jag väl fattat, det är ju så det går till på fina restauranger, och jag kände mig väldigt obildad. Tur bara att det inte var "den snygga kyparen" som mamma och jag döpte honom till. Han hade äkta Johnny Depp ögon som jag bara drunknade i. Efteråt sa mamma " såg du hur han tittade på dig? Han tyckte du var söt.. Han hade härliga höfter, så ska en karl se ut. Lång och slank.. " Typisk min-mamma kommentar, man kan undra varför hon valde pappa isåfall..
Igår kollade jag som vanligt på melodifestivalen tillsammans med tjejerna. Florry, Madde och jag var hemma hos Ylvas mamma för första gången, de har bott där ett tag nu men vi har ändå aldrig kommit till skott. Vi åt pizza ppå Hässelby torg, och på väg till hem till Ylva höll hon och Madde på att lura in Florry och mig i fel hus. Vi var nära på att traska upp till dörren och plinga på, men då kutade Ylva och Madde garvande därifrån, så vi var inte dummare än att vi gjorde samma sak.. Vi kom iaf till rätt hus till slut, det var fint, och vi hade som alltid en mysig kväll. När Florry, Madde och jag skulle åka hem var vi nog något överförfriskade, vi körde aerobics/danspass vid busshållplatsen och bjöd in alla trevliga fjortisar som gick förbi. Det var dock ingen som ville vara med..
Idag kollade jag på slutet av Vasaloppet, jag lyckas alltid vakna ungefär när det är två kilometer kvar för ledarna. Idag var det ju nästan lite spännande.. Mamma har äntligen klätt påskriset som vi sagt att vi skulle göra hela veckan, med bla. de vackra påskkäringarna vi gjorde när jag var liten. Ansiktet på dem ser ungefär ut som ansiktet på dem som sett den där videon i "the ring". Ganska blurry med andra ord. Förutom den som mamma gjort, för den ser ut som en asiat. Det är alltså vad ni finner i vårt hus, the ring-påvekade och asiatiska påskkäringar.