Better off alone

Gaah att jag aldrig lär mig, alltid lika naiv. Oficiellt: en skitbra kompis. Inoficiellt: boyfriend under de tre bästa veckorna av mitt liv. Svin då, ännu större svin nu. Är jag dum i huvudet för att jag faktiskt trodde på kommentarer som "du kommer alltid ha en speciell plats i mitt liv" och "du är en jättehäftig och underbar tjej och jag tycker om dig skitmycket"? För att jag trodde att kommentarer av typen "om du känner att du vill prata med någon vet du var jag finns och på vilket nummer" fortfarande gäller? Mång veckor och många år in my ass, trodde jag hade funnit en av de finaste vännerna man kunde hitta. Att jag alltid litar på folk. Aldrig mer att jag kommer lita på någon överhuvudtaget, speciellt inte någon karl. För män är djur, jag tycker jag har tillräckligt mycket bevis för det nu.

Shit the same, life goes on, jag är van. Tack och hej och ha ett bra liv liksom. Mitt liv rullar ju på, jobbar på ett tvätteri i Huvudsta nu och är uthyrd via ett bemanningsföretag. Slitigt för klena lilla mig men timlönen är ändå tresiffrig. Tjänar fasiken bättre än Fille som ändå är utbildad spårvagnschaffis. Har jobbat varje dag den här veckan och blir tydligen jobb imorgon igen, vilket är ett bra tecken. När man är uthyrd är det inte alls säkert med jobb varje dag, så det borde betyda att de iaf är relativt nöjda. Chefen där klagar på de finska sommarjobbarna men inte på mig hihi, han är väldigt kort i sitt sätt på något vis men har ändå en känsla av att han iaf inte tycker illa om mig. Jag som är hur opraktiskt som helst egentligen, sliter som ett djur med de djävulska lakanen vid mangeln. Låter inte så svårt men de väger ju flera hundra kilo sammanlagt när de är lite blöta, och så slingrar de ihop sig i varandra och så sliter man tills axlarna nästan hoppar ur led och så gör man samma rörelse om och om och om igen. Fast jag står mest och hänger upp kläder, otroligt monotont men det funkar. Dessutom trillar det ut lite mynt och en och annan sedel ur fickorna på de tvättade kläderna hela tiden, lite provision sådär är ju aldrig fel. Så är stört trött nu, för lite sömn och för stora fysiska ansträngningar för mig. Fast från den positiva sidan: jag kommer bli vältränad om jag fortsätter där. Eller utsliten...

         

Encore une fois

Jag erkänner, jag är både musik-och boknörd. Idag har dessa båda intressen tagit upp precis hela dagen. Är så inne på gammal techno nu så det är helt sjukt, vill verkligen inte lyssna på något annat. Borde finnas en radiokanal med bara trance och techno, det finns liksom två rockkanaler och hur många mainstream som helst, de kan väl ta bort en av dem istället. Har spenderat hela kvällen med att fixa en massa musik, typ Darude, Sash!, Scooter, Blumchen, Alice Deejay o.s.v. Jag är helt lyriskt, det är ju helt underbart. Man blir ju inte lite nostalgisk, även om jag inte var så gammal när de där låtarna kom ut. När jag ändå var i farten blev det lite Aqua och Rollergirl också. Rollergirl är faktiskt en gammal favvo, vet inte om det är någon som kommer ihåg den otroligt slampiga tyska bruden på rullskridskor, men jag kommer fortfarande ihåg varenda textrad, omslagen till singlarna som jag aldrig köpte och känslan när jag hörde luv u more som nioåring.
Samma sak gäller när jag tar fram någon av mina gamla Kitty-böcker ur samlingen, jag kan komma ihåg exakt var jag satt och lukten av bladen, och hur jag vägrade lägga ifrån mig boken trots att jag borde ha gått och lagt mig för länge sedan. Jag var lite skum redan som liten, jag lärde mig läsa väldigt fort och kunde sitta uppkrupen i ett hörn av soffan på fritids helt själv och plöja allt jag kom över. Jag vägrade lägga ifrån mig böcker och traskade hela vägen hem med näsan i en ny bok. Jag läste helt enkelt allt jag kom över, evulotionerade vidare till mina älskade Kitty-böcker som jag har ett helt museum av och döpte min kattunge till Kitty. Så kan det gå. Nu läser jag inte alls lika mycket som jag skulle vilja men jag ska passa på nu under mitt sabbatsår. Har en hel arsenal med böcker hemma som jag vill läsa, men nördig som jag är har jag gjort en hel lista med böcker som jag vill läsa också, och den blir längre och längre för varje dag som går. Just nu innehåller den namn som Joyce Carol Oates, August Strindberg, Selma Lagerlöf, Ernest Hemingway, John Steinbeck, Fjodor Dostojevskij, Alexander Solsjenitsyn, Jean-Paul Sartre men även Niccolo Machiavelli och Adolf Hitler av någon anledning. Plus typ tusen andra. Jag måste lägga upp en bra plan om jag ska hinna. Men som jag ser det är läsning det egentligen enda sättet att förbereda sig för högskoleprovet, och det går inte över ett dygn. Jag sitter t.ex. alltid och slår upp ord som jag inte kan definiera baraföratt. Jag är ju sjuk.

Jag har alltid varit omgärdad av böcker, vi har ett rum hemma som kallas för just biblioteket och det finns en anledning till det. Bokhyllor, stora som små har vi i princip varje rum, i källaren har vi också ett par bokhyllor med "pinsamma" böcker och facklitteratur, samt mina böcker som har passerat bäst-före-datum och som om inte det räckte har vi också en massa flyttlådor och kassar fyllda med böcker. Och då har jag ju inte ens räknat med alla böcker vi förvarar i bagarkåken på Öland. Det kanske är just därför jag tycker så mycket om dem. Så nu tänkte jag gå och utöva min kärlek lite innan jag går och lägger mig, genom att öka på dagens läsning i "snabba cash" till iaf över hundra sidor.  

Do it again

Oj hehe vad dramatisk jag blev i förra inlägget. Det har lugnat ner sig rejält nu. Fast det skulle ändå vara lite spännande att bara dra och flytta runt hos mer eller mindre avlägsna bekanta. Jag är fett på, fortfarande.

Igår eller i förrgår nu egentligen var jag på W.T.A.I. med Madde( och halva hennes familia). Alltså Where the action is. Scheisse fick äntligen se Queens of the stoneage live och jag ryser fortfarande. Vad grymma de är. Jag blev verkligen kär i Josh igår kan jag ju bara säga. Han är ju faktiskt sjukt snygg, duktig och mäktig egentligen. Han måste dessutom ha slagit rekord i hur många fuck man kan klämma ur sig under en konsert. Deras version av No one knows finns det inga ord för, helt MAGISKT! Alltså ärligt talat det bästa enskilda numret jag har sett live någonsin. Helt klart. Har aldrig stått så långt fram förut på en konsert heller. Och så körde de Do it again! Min gamla favvo från songs for the deaf plattan, det trodde jag aldrig. Var verkligen helt kär i den låten ett tag. Helt klart en oförglömlig upplevelse. Foo fighters andra gången var ju inte heller helt fel. Vad långhåriga de har blivit^^ Madde och jag har som tradition att alltid se dem när de kommer till Svedala. Också grymt bra måste jag säga, bra blandning av låtar men det finns ju en del att välja på. Och så körde de Marigold, älskade gamla Nirvana låt jue! Jag stod precis och tänkte på den låten av någon anledning och så bara kom den upp. Jag är sjuuukt nördig, jag vet, men när det kommer till sån musik har jag iaf koll på det mesta. Kan diskutera det här i evigheter med mig själv även om ingen annan direkt bryr sig....

Jag stod i mitten alla jävlar helt själv på Foo's eftersom Madde skulle hitta farsan, så när de väl började lira trodde jag att jag skulle dö eller liknande, men jag pallade trycket. Jag pallar allt. Efter en timme blev det lite tråkigt att stå själv så av en slump hittade jag Madde när jag armbågade mig mot sidan. Jäkla tur det där alltså, det är liksom vi två som ska se dem tillsammans ju. Sedan drog 25000 pers samtidigt mot tuben som det inte gick att ta sig in till, så att ta sig hem blev lite av en utmaning. Taxi var också omöjligt att få tag på, så det blev en promenad till Bergshamra med sjukt trötta ben efter en hel dags hoppande, och där fick vi till slut tag på en taxi precis vid tuben.
De andra grupperna under dagen var mest de gamla vanliga svenska, typ hellacopters, de där som alla svenskar lär ha sett vid det här laget. Ledsen men ni kan inte mäta er med mina stora grabbar hehe. Var ett tag sen jag lyssnade på QOTSA och Foo's nu men de har ju helt klart fått en nytändning nu och idag har jag inte lyssnat på något annat. Har passat på att ladda mobilen med all gammal musik jag har med dem för gammal kärlek rostar aldrig.

Inside the fire

Visst borde det väl göra ont att bli kallad hora och äcklig av sina egna föräldrar? Visst borde det väl kännas när de säger att de skäms över en och att de inte vill ha en här? Borde jag inte bli ledsen när de säger att jag kan dra?
Faktum är att jag fan inte känner någonting, jag lärde mig för länge sedan att stänga av mig själv för det mina föräldrar säger. Jag är helt avtrubbad, neutral och cynisk. Jag är van att höra en hel del men det här är väl lite värre än vanligt. Kanske förtjänar jag det, vad vet jag. Kanske var det dumt att och onödigt en del av de där grejerna, men jag ångrar ingenting trots att jag inte längre får något som helst ekonomsikt stöd eller stöd överhuvudtaget av dem. Jag vet iaf att jag vägrar be om ursäkt för någonting och att jag inte kan stanna här längre. Jag har bestämt mig för att dra nu alltså.

Jättefarliga jättespindlar i en småby

Matte och jag var ju inte lite flummiga natten mellan lördag och söndag när vi satt på Marcus balkong och käkade korvbröd. Vi kom fram till många bra översättningar.. Dessutom ska vi spela in en film med ovanstående titel.

Edward Furlong - Edward För lång
Marissa Tomei - Marissa Ta mig
Sweeney Todd - Sviniga Todd ("Vem fan döper sin son till Todd?")
Gudfadern - Den goda fadern
8 mile - Typ 1,2 mil

"Vad betyder Kristin?"
"Arg sugga"

Under kvällen fick jag dessutom höra en av de bästa raggningsreplikerna ever...
"Jag ska ha barn om tre månader men du är väldigt söt"

Det här resulterade i följande sms: Jättefarliga jättespindlar i en småby edward för lång birds gandalf åker till sin lägenhet den goda fadern marissa ta mig sviniga todd 1,2 mil b-svensk film jag ska ha barn om tre månader men du är väldigt söt arg sugga fiffigt värre

Så ni som fick det, känn er hedrade

"Kristin har du inget eget hem eller? Alltså du är alltid här." /Kenan

Good enough to waste some time

Hejhå vad mycket som har hänt de senaste dagarna. Helt sjukt att jag har tagit studenten men jag har inte hunnit tänka efter eller känna efter eller någonting efter för jag har tamejfan aldrig en lugn stund. Jaja, nu försöker jag iaf skirva ett inlägg innan jag måste rusa till stan, det är ju Sverige-Grekland idag. Har iofs ingen koll på något när det kommer till em heller, inga spelare, matcher eller någor som jag var så insatt i förut. Det suger ju men jag har inte tid heheh. Studenten var iaf sjukt kul, jag ser inte neutral ut på en enda av alla de triljoner bilder vi har, snarare hysteriskt glad. Johan min älskade mentor avslöjade en del saker som iaf jag blev jäkligt chockad över och sedan är hela den dagen bara ett enda virrvarr. Flaket var galet kul trots att jag höll på att kissa på mig men jag var så stressad när jag kom till mottagningen eftersom alla redan var där och så kom jag dit lite lullig och helt ölig i mina fräscha kläder och försökte hinna prata med alla innan jag var tvungen att hoppa in i duschen och precis då kom ju såklart Madde och Marcus. Så det var stressigt men jättekul att träffa alla och jag fick så fina presenter. Var lite smålullig i princip hela dagen och på något sätt råkade Madde, Marcus och jag hamna hemma hos mina galna grannar som hängde med oss till Rålis och som vi hängde med tillbaka. Nära och bra hem iofs. Väldigt galen men väldigt rolig student, jag var nästan mer flippad än vanligt men jag ursäktar mig med att man faktiskt bara tar studenten en gång i livet.

Sedan har det varit mycket mycket annat som har hänt, grillkvällen i lördags var också väldigt galen och den kunde nog ha slutat riktigt illa p.g.a. mig? Den jävla polacken alltså, han attackerade till synes helt oprovocerat men jag vet att det berodde på mig. Det finns inte många människor jag går emellan när det är bråk men några gör jag allt för.

Har blivit alldeles för mycket av det goda den senaste tiden, d.v.s cigg, alkohol och sex! Har liksom blåmärken och sår över hela kroppen, och sugmärken på båda sidor av halsen. Ska ta det lugnt nu, iaf efter den här kvällen. Jag höll faktiskt på att bli utslängd ur mitt eget hus i förrgår, helt ärligt. Jag och mina föräldrar alltså. Men jag vet var jag är välkommen om och när det sker. Det känns iaf tryggt.

         

The past is gone

Jag satt och tänkte lite och kom på några ämnen som måste undvikas på min mottagning. Detta p.g.a. min knasiga släkt på pappas sida.

- Självmord
- Missbruk

Så nu vet ni vad vi inte kommer prata om imorgon hihi.

Madde var så fin idag, det var ren lycka att se henne alltså. Kan inte förstå att jag ska göra samma sak imorgon. Ta studenten alltså.

Fick en jättefin kommentar av Florry idag när hon hade fått i sig ett eller två glas champagne: "Du är en jättebra förebild och du har utvecklats så mycket de senaste åren. Jag tror att det finns många som har dig som förebild faktiskt." Det värmer så mycket, och jag tycker ärligt talat att alla mina närmaste kompisar är grymma förebilder på olika sätt, och ni är värda allt gott i livet. På riktigt alltså. Vad sentimental man blir såhär i studenttider, men vafan det ska bli tjockt nice ju.. Typisch :P (Någon har haft dåligt inflytande på mitt språk märker jag...) 

Men, ska jag säga...

Lite sköna citat från veckan som gått...

"Jag tycker du har väldigt suspekt umgänge..."/Mamma

"Godnatt min underbara orkidé"/rastasnubben

"Uh! Kolla flugorna har sex..."/Ferni (man ser det man vill se ^^)

I Marcus hiss kan man träffa mycket roliga människor. När Madde och jag var på väg upp fastnade en shejk-snubbe i dörren, så jag höll upp den åt honom. Hans höll upp händerna och sa "Thank yå, thank yå, thank yå" hela vägen upp till tredje våningen. När vi gick ut klappade han Madde på axeln och upprepade "Thank yå." Jag trodde jag skulle dö. Av garv alltså.  

Vi träffade en norrman också, och hissen åkte upp fast vi skulle ned. "Men det är så i livet, först går det upp och sen går det ned."
"Och sen går det upp igen!"

Och så några från Marcus såklart.

"Jag har brutit mot alla budord..."

"Jag ska se till så att du inte går och lägger dig innan tio på din student. Morgonen efter alltså."

Dessutom började två personer helt random snacka om min blogg i lördags. Hur ofta händer det liksom?

jag är längre bort än du tror

Får väl passa på att uppdatera lite här när jag för en gångs skull är hemma. Var av olika anledningar inte hemma en enda kväll förra veckan och därför 50 nya mejl nu, varav jag inte ens läste 10. Men jag har egentligen ingenting att klaga på just nu förutom mina föräldrar. Annars leker livet men jag vet ju att bubblan kommer spricka snart, och jag fasar. Fast jag vill passa på att ha kul iaf den här veckan också, jag tar ju för fan studenten på torsdag. Det är helt stört, men herregud vad underbart det ska bli. Jaja, studenten tar jag itu med när den kommer, jag har annat att fokusera på också. Veckan som gick var sjukt späckad och sjukt kul, så mysigt med alla grillkvällar hit och dit. Sommar i ett nötskal. Den här veckan är också rätt uppbokad, hade flakfix idag och det blev grymt fint. Käkade middag med Ferni på Odenplan och jag älskar det här vädret, det är ju sjukt mysigt och jag kommer vara bruun på studenten. Imorgon ska Marcus fixa alla dessa flak öl som Ferni och jag måste ha till flaket, på onsdag tar Madde studenten så då blir det väl utspring och mottagning, sedan tar jag studenten så hela torsdagen är späckad från 7.30-nästa morgon förhoppningsvis, sedan ska jag på Marcus "brorsas" mottagning på fredagen då man är lagom pigg och på lördagen blir det grillkväll igen. Hehe Marcus är ju inte lite gullig, han "råkade" tydligen ta ledigt på torsdag. Undrar om jag någonsin kommer vänja mig vid hans galna körning, igår körde han åt fel håll i en rondell ^^ Hur som helst, tycker att det ska bli jättekul att träffa en del släkt som man inte ser alltför ofta. Iiih jag fattar verkligen ingenting men de här veckorna kring studenten kommer jag förhoppningsvis alltid kunna se tillbaka på och tänka "fan vad kul jag hade, jag levde verkligen livet."

   Flakfix