Look in my face, step in my soul

Sitter och funderar på hur jag ska sammanfatta de senaste dagarna på ett bra sätt, men jag vet inte om det går. På praktiken fick jag rätt bra kritik av min handledare när jag slutade, hon sa att jag var öppen, lätt att få kontakt med, att jag verkade intresserad, duktig och lättlärd. Så det kändes bra att höra. Är bjuden dit igen på en disputation på fredag som jag verkligen inte vill missa, inte för att jag kommer fatta någonting men bara kul att se alla igen.


Hade fest i fredags och jag hade iaf grymt kul. Sedan dess har jag spenderat väldigt mycket tid med den där Marcus som har 9 & 1/2 finger och är helt galen men väldigt gullig också. Han kanske inte var så ärlig där i början men det gör inte så mycket nu. Han har blivit min lite allt-i-allo, både livvakt, städhjälp och en bra kompis hoppas jag. Igår färgade jag hans hår rosa p.g.a. ett vad, och jag kan erkänna att det inte blev sådär jättelyckat i nacken hihi. Imorgon ska han gulligt nog bjuda på middag. Frågan är om man vågar det i den där lägenheten, när maten dessutom är lagad av en snubbe som tvättar händerna med porslinsputs bara för att de har råkat bli lite rosa...

Allt detta har lett till att mitt pluggande går fatalt utför. Har ju mitt sista prov på hela gymnasiet imorgon, jag borde känna mig grymt peppad men jag orkar verkligen inte. Vad gjorde jag istället för att plugga? Jo, jag åt glass med Ferni i Kungsan, åkte till Kanaan med Florry och Madde och snackade med Marcus. Lyckat var ordet. 

     Weehoo

Leave it and I might crack

Jag har börjat missbruka handdesinfektion. Det känns jätteskumt att tvätta händerna utan att sprita dem efteråt. Jag ska nog köpa hem en sån där faktiskt, inte för att det är så bra att sprita händerna jämt men det kan vara bra att ha hehe. Nää bara två dagar kvar på praktiken nu, vad vemodigt det kommer bli att lämna reuma. Jag måste ju nästan köpa något till Maryam känns det som för att hon har varit så himla snäll. Idag fick jag t.ex. vara med på en vävnadsprovskonferens, alltså undrar om någon praktikant någonsin har fått vara med på såna grejer förut. Det är inte speciellt vanligt iaf, så mycket kan jag säga. Visst, at-läkare och med. kand men inte gymnasister. Det är coolt ju.


En grej som jag tycker kan vara ganska respektlös är att många läkare bär ringar och klockor trots att man inte ska göra det. Det kan ju börja växa gramnegativa bakterier under dem, och mina kära biotekniker vet vad jag pratar om hihi. Annars är det så coolt att alla verkligen fyller sin funktion på ett sjukhus, det finns så många yrken som jag har kommit i kontakt med som t.ex. arbetsterapeuter, tekniker, uskor o.sv. som man kanske inte tänker på men som ändå är så viktiga för att allt ska gå runt. Alla behövs ju verkligen.

Bara för att man är läkare behöver man ju faktiskt inte vara felfri. Min gynekolog t.ex. är ju helskum. Jag misstänker starkt att han är en nära släkting till Ulf Lundell. Jag tror jag ställer bättre diagnoser på mig själv än vad han gör, ärligt talat alltså.

I don't wanna be innocent, you know

Det är helt sjukt vad trött jag är. Idag ska jag verkligen gå och lägga mig tidigt (det brukar ju låta så). Sjukhus gör en till en sömngångare alltså, allt springande men framför allt alla männisor man träffar är ganska påfrestande. Jag får förklara i princip tio gånger varje dag att jag inte läser vare sig till ssk eller är med. kand. utan att jag fortfarande går på gymnasiet, sedan ha en utläggning om vad jag ska göra efter det osv. Dessutom ska jag alltid vara så jävla övertrevlig och glad gentemot alla och det tar på krafterna. Idag kom en nattsköterska från D26 fram och började prata med mig, jag hade träffat henne dagen innan och jag kände igen henne men jag kunde verkligen inte placera henne. Sedan började hon prata om igår och jag kunde för mitt liv inte komma ihåg vad jag gjorde igår.. Så pinsamt, sånt händer aldrig mig men min hjärna funkar inte nu alltså.

Ja, fick vara med på en till läkemdelslunch igår. Gud vad jag kände mig som en jävla tattare som satt där och snyltade gratis mat igen bland alla läkare. Jag börjar inbilla mig att alla tycker att jag är jättejobbig och i vägen och lite så är det ju att ha en praktikant med sig, som frågar om allt och inte förstår något. Jag är verkligen så glad att jag har fått den här möjligheten och den här inblicken för två veckor ger mycket mer än man kan tro. Framför allt kan man ju se om det verkar vara något som passar en. Måste säga att alla utom läkarna har ganska enformiga jobb. På alla avdelningar blir det mest rutiner för ssk:orna och uskorna, medan läkarna springer omkring med allt och dessutom hela tiden har chansen att vidareutvecklas via ronder och föreläsningar. Ju mer jag ser desto mer inser jag att jag inte kan tänka mig att bli något annat än läkare egentligen. Man ska inte vara trångsynt iofs, men det känns så nu. Det är mycket som händer hela tiden för läkarna, de har ju knappt tid att gå på rtg-rond men det är ju det jag gillar. Sedan beror det ju helt vilken avdelning av sjukhuset man är på. Har pratat med ssk:or som älskar sina jobb och tycker att det ger lagom mkt ansvar, vissa som säger att det inte är något att satsa på och att lönen är usel, men inte en enda läkare som inte gillar sitt jobb. Förutom Esbjörn som tjatar om att han borde ha blivit ingenjör, men han är väl inte så seriös heller hihi. Jag håller med om att sjuksköterskelönerna borde höjas för de har ändå ansvar för viss medicinering och patienter, och de ger så mycket. Samtidigt så gör ju läkarna också det, och det är alltid de som har det högsta ansvaret och självklart är lönen proportionell mot det. Som de jobbar tycker jag nästan att man lika gärna skulle kunna höja deras löner också, för inom landstinget är inte de heller så jäkla höga.

Idag var tjejerna här, vi har fixat Linus "present" nu och postat den. Han läser ju ändå aldrig här så det gör nog inte så mycket om jag skriver det. Den blev väldigt fin, nästan bättre än förra året. Annars börjar jag faktiskt bli lite orolig för mig själv och min egen hälsa. Det här är inte bra alltså. Fan kul att man fick må bra i några veckor iaf. Gud vad håller jag på med och vad ska jag göra. Jag vet verkligen inte längre alltså

Rock away

Oj vilken vecka det har varit. Sjukhus is the shit alltså! Världens roligaste överläkare jobbar på reumatologen och det är hur kul som helst att traska omkring med honom, känner mig så cool när jag sveper fram genom sjukhuset med honom. Hans status smittar liksom av sig. Bara de där sjukhuskläderna tycker jag ger lite status, äh jag tycker det känns så bra att ha på sig dem bara. En grej som är så otroligt kul med sjukhus är att det är så otroligt blandad personal, lågutbildade och högutbildade, svenskar och invandrare, uskor och docenter. Det är ju jättekul. Jag har fått massa gratismat, gratis glass och så fort man går på någon föreläsning får man också gratis mat. Egentligen är ju nästan det mesta av det där enbart för läkare så det känns lite som att jag glider omkring på en räkmacka faktiskt...

Träffade några läkarstudenter på första terminen också, nyfiken som jag är kunde jag inte låta bli att kila fram till dem och ställa min tusen frågor. Jag har någon typ av stereotyp bild av läkarstudenter, speciellt manliga men han som jag pratade med stämde verkligen inte med den bilden. Så het, och uppenbarligen smart också. Herregud, det är bara för mycket. Han rekommenderade mig att fortsätta kämpa och satsa på högskoleprovet för själv hade han tyldigen inte haft 20,0 alls.

Jaja, imorgon börjar jag sju så ska gå upp vid fem, vilket innebär att jag borde hoppa in i duschen nu. Har mycket att göra nästa vecka, föutom plugg och praktik så måste jag hitta studentklänning och klippa mig och kanske träffa en och annan rolig person också. Just det, är ensam hemma i helgen också så sväng förbi vettja ;)

    Rem
Älskade D2

Ruby Tuesday

Jag älskar KS. Hihi. Vet inte ens var jag ska börja men jag njuter av varje sekund och har verkligen börjat känna mig hemma på reumatologen (som syftar till ledsjukdomar, kanske inte låter så kul men när man sätter sig in i det är det hur intressant som helst. Är ju så vanligt och det finns så många som lider av det) nu efter två ynka dagar. Alla är supergulliga och trevliga och jag tycker verkligen att det är hur intressant som helst. Har fått ett litet anteckningsblock och antecknar allt som händer. Så nördigt men jag älskar det ju. Jag vill ju lära mig det här. Maryiam som är mammas gamla kollega samt min handledare i grund och botten även om jag inte är så jättemycket med henne, är verkligen sjukt duktig och ambitiös. Jag skulle inte tveka en sekund att lägga mitt liv i hennes händer alltså. Hon har strukturerat upp allt så himla bra och gjort ett helt schema till mig, faktum är att hon har en hel mapp tillägnad mig vilket är rätt otroligt med tanke på hur mycket hon har att göra. Jag är inte van vid att det är såhär organiserat och strukturerat, alltså det är jättebra men så har det inte varit på något annat ställe jag har varit på. Har fått vara med på läkemedelslunch som det egentligen bara är läkare på och som innebär gratis käk, har fått vara med på RTG-rond, har fått vara med på mottagningen och träffa patienterna och har fått vara mycket hos sjukgymnasterna. Läkemedelslunchen var rätt cool, trettio läkare i ett och samma rum som ställde världens smartaste frågor medan jag kände mig grymt förvirrad. Det var som på röntgen, alla kom med supersmarta frågor men den enda frågan jag kunde komma på var "vad tusan är det där för nåt?" Haha men jag är sjukt fascinerad ändå. Av allt, och speciellt av läkarna. Har alltid varit det och antar att jag alltid kommer vara det.

En av de bästa sakerna med det här måste ändå vara alla fina människorna man får träffa. Man blir så ödmjuk när man ser hur positiva vissa kan vara trots att de har det svårt, och man inser att man inte själv har något att klaga på egentligen. Så säger jag jämt men man glömmer lätt bort det, vilket förhoppningsvis inte skulle vara fallet om man jobbade inom vården. Måste erkänna att sjukhusjobb verkar grymt mycket roligare och mer varierat än att jobba på ålderdomshem. Nu förstår jag varför de jobben inte är så eftertraktade, men samtidigt måste ju någon göra dem också...

Nästa vecka ska jag tydligen få mäta blodtryck och sånt själv på patienterna, det ska bli kul. Ska ronda med en av överläkarna, vara med på vattengymnastiken, vara lite mer hos arbetsterapeuten och lite sånt i veckan. Är sjukt trött eftersom jag i princip inte har sovit på tre nätter, är ganska förkyld och hostar mig igenom nätterna. Det känns som att det förstör lite, och det är ju störande när man är på sjukhuset och träffar mycket folk men jag tänker definitivt inte låta det förstöra för mig. Jag tänker inte vara sjuk en enda dag och jag tänker fortsätta att snylta på sjukgymnasternas träningsredskap :P Så det så.

I get around

Guud vad skönt, har äntligen skickat iväg min lilla religionsuppgift. Nu väntar två förhoppningsvis lugna praktikveckor. Visserligen blir det tidiga mornar och har fortfarande en inlämning samt två prov kvar men det ska bli kul och det kommer iaf inte bli samma press nu. Ska försöka hinna med att leva lite. Måste köra lite så jag inte glömmer bort hur man gör, och klippa mig. Sjukt att jag inte har hunnit det de senaste veckorna. I fredags satt jag en hel halvtimme framför teven och då slog det mig att det var flera veckor sedan jag överhuvudtaget kollade på teve. Inte för att jag kollar så mycket på teve men ändå, inte ens en 10-minuters break någon gång på jag vet inte hur länge. Galet. Alltså jag känner mig så fri, vilken skön känsla. Det var länge sedan nu.

Alltså känner bara för att göra något helt vilt och sjukt galet. Har tagit det lugnt hela helgen efter mina 5utgångar+derby under loppet av 8 dagar men det spritter ju i hela kroppen när det är så här fint väder. Igår pimplade jag lite mycket vin och fick värsta rycket. Gick ut mitt i natten på gatan endast iförd min guns n' roses t-shirt för att röka, men först efter att jag upptäckt att röka genom fönstret inte är någon höjdare när det är vindstilla. Det var det galnaste jag kunde åstadkomma just då. Lite väl galet för min hals upptäckte jag, tror att jag precis som Sara har någon typ av akut bronkit och det blev inte direkt bättre av mitt lilla upptåg hihi. Herregud vad jag hostade i morse, och hela dagen egentligen. Ingen höjdare när man ska vara på ett sjukhus heller, men får väl helt enkelt göra det bästa av situationen. Vägrar medicin men Fisherman's friend funkar hyfsat ;) Ett tag iag...

One milkshake, two straws

Haha, alltså jag är så glad att jag har heeelt normala kompisar. Såhär pratar vi med varandra.

- vi knullade som djur! olje sex hade vi med med mitt nya laatex lakan oohg va gott de va man gled så skönt

-haha okej det låter ju jättemysigt

-jo de va de. skulle vilja uppleva detta med dig o din heeta kropp
-men du är fortfarande skyldig mig en ko
-jag ska köpa en ko till dig.. sen vill jag slicka dig .. du e fan het

-haha e du packad lr?
-nej men kåt


Och vad fan vara det här då, haha garvar ihjäl mig. Är inne på den där tagged sidan som jag inte har varit inne på på evigheter, och där får man väldigt kryptiska meddelanden från väldigt kryptiska människor... "uhmm cute looking sweet woman.my third eye tells me in a low tone,uhmm i think she will be interesting,why not talk to her,she may be.................,i would love to know you better , my name is pius ,living and working in stockholm,your lovely response will give the magnitude of building more appreciable foundation of friendship ,as i am keeping my eyes out for you ....loved to read from you soon from pius"

Ready to go off in any minute

Ojoj, har verkligen inte orkat engagera mig i skolan de senaste dagarna av förklarliga anledningar. Har dessutom gått och blivit förkyld och blev inte direkt friskare av att gå på derbyt höhö. Det där löftet om att börja ta hand om mig själv går sådär. Har tydligen det där filosofi-seminariet imorgon och ärligt talat bryr jag mig inte speciellt mycket, men jag tycker inte om att bli anklagad för saker jag inte har en aning om. Jag hatar grupparbeten. Verkligen. Jag ska vara utilitarist och eftersom allas maximala lycka står i fokus spelar det väl egentligen ingen roll om jag har engagerat mig noll% för min lycka är en del i helheten...  
Yeah, den här kommentaren fick jag på mitt historia-arbete om Gulag:
"Ett mycket väl genomfört arbete med tydlig struktur och en mkt bra källkritisk diskussion. Du har verkligen reflekterat och dragit dina slutsatser utifrån dessa. Innehållet i arbetet är dessutom mkt intressant. Du är ett solklart MVG och har därmed det som ditt slutbetyg."
Fan vad nice, jag la ner grymt mycket tid på det där arbetet så en sådan kommentar tycker jag var på sin plats ;)

Nagel i ditt öga

De senaste dagarna har det hänt mycket. Var på Florrys skiva i måndags, Maddes i tisdags och derbyt igår. Körde på 60-talsstil på Florrys och pudelrockare på Maddes, var faktiskt riktigt nöjd med den outfiten, den såg nog rätt autentiskt ut. Hade ju verkligen allt som behövdes hemma, tog på mig allt med dödskallar, läder, nitar jag kunde hitta, vilket är ganska mycket, sprayade lite saltvattenspray i håret, kletade lite svart ögonskugga och så var det klart liksom. Hur enkelt som helst. Kanske ska köra på det lite oftare. Fast nu är jag grymt trött på skivor. Tur att det inte blir några fler.

Derbyt igår var galet. Allting började ju redan på resan dit, Mikaela, Florry och jag förade i Humlan tillsammans med en massa andra gårdare och vi drog som en enda samlad blårandig massa mot Solna. Vällde ned i tunnelbanan, alla spärrar och rulltrappor kollapsade totalt, flera hundra gårdare i varje vagn. Väl inklämd i tunnelbanan förvandlade vi den till en berg-och-dalbana genom att hoppa så att hela tåget skakade. Tyckte verkligen synd om alla stackars människor som behövde stå ut med oss efter en tung arbetsdag, för det var ju verkligen inte lite huligan-varning på oss igår. Men vissa betedde sig verkligen förjväligt, bengaler på perrongen, cigg i tuben, vandalisering, förnedring o.s.v. När vi bytte tåg åkte vi i en sån där gammal vagn och småkillarna bankade fan bucklor i taket och väggarna, tog sönder glaset på lamporna och drog ned ledningarna. Med risk för att låta mesig kan jag säga att jag tycker det var lite obehagligt, trodde ärligt talat att jag skulle bli ihjälklämd i rulltrappan eller på väg in/ut ut ur tuben, även om grabbarna visar lite extra hänsyn bara för att man råkar vara av ett annat kön. Det är liksom det här som våra skattepengar går till, så onödigt. Men jag tycker personligen att det verkligen gick för långt när de gav sig på den kvinnliga piket som var i vagnen. Riktigt dålig stil.

Vi fick som sagt gratisbiljetter till matchen, jag har bara jobbat en jävla gång men det gick ju bra ändå. Vi skulle egentligen ha stått i klacken men de drog in 3000 biljetter så vi fick sittplatser på östra nedre istället. De kostar egentligen 500 spänn så rätt bra ändå. Var rätt skönt också med tanke på att jag var helt slut efter två dagars festande, och jag trodde ärligt talat att mitt huvud skulle sprängas under matchen. Alla i Dif-andan satt där samlade i hörnet, så gulligt :) Synd bara att det är em-uppehåll när man precis har börjat lära känna folk...

Efter matchen var det världens polispådrag, mycket mer än det brukar vara. Men jag klagar inte, jag älskar piketpoliserna. Förjävligt heta, två meter långa och två meter breda typ. De var det enda jag kunde fokusera på innan matchen, vette fan vad det är för fel på mig... Och matchen i sig finns det inte mycket att säga om, jävla skitmatch egentligen. Första förlusten svider verkligen, speciellt i ett derby.

    Klacken

Happiness is a warm gun

Yeah yeah yeah fick resultatet på högskoleprovet idag och fick 1,3, ett ynka poäng ifrån 1,4. Inte så jävla dåligt för att vara första gången. Nästa gång ska jag kirra 1,7 och komma in på läkarlinjen. Känns inte alls omöjligt längre. Ordddelen gick ju långt under förväntan den här gången, fick typ tolv fel och ord är verkligen min grej. Så ska höja mig på allt och verkligen fokusera. Lätt att säga nu iofs.

Skiva, mösspåtagning och Valborg har passerat, och har haft jättekul. Skivan var riktigt lyckad, kul middag, kul eftersläpp, kul människor. Mösspåtagning - kolla bildis. Valborg var väldigt konstig, förfestade i bergshamra, det spårade, men Florry, jag Martin + polare tog oss av någon anledning till pub anchor. Nada brasa blev det men det vägdes upp av alla sjuka människor vi träffade. Det som är är så kul när man har mössan på sig är att man får kontakt med så mycket trevliga (?) jävlar. Var lite smålack på Florry för att hon kom för sent till Islandstoget när vi skulle träffas, vilket innebar att vi inte kunde åka på samma tåg som de jättetrevliga och dessutom snygga killar som jag hade börjat snacka med där. Fan också. Menmen, Florry och jag kommer iaf aldrig att glömma "Snorkråkan" eller "40-åringen" (två smeknamn på en kväll, inte illa) som bestämt hävdade att han var 28. Eller pappas sms kl. 02:54: "Jag bara undrade. Timmen är sen." Haha fan vilket uttryck. Typiskt papps. Min mössa har blivit ganska solkig och lite ölfläckig, men det gör ingenting. Jag tror att mössan på något sätt representerar hur man är som person. Jag är alltså ölfläckig och solkig. Nä men jag tycker att det hör till att mössan ska bli lite skitig, det ska synas att man har levt liksom. 

            Tattoo

Han vill vara din, Lisa Sterzel

Den här låten sjöngs på vår skiva... Tänkte dela med mig av texten. Den är alltså tillägnad vår mentor och vår religions/historialärare, p.g.a. ett rykte som har cirkulerat under tre års tid nu..


Alla vet, det du vet, din hemlighet
Någon som, du tycker om, har gjort dig het
Och alla märker att du känner det såhär

Han vill vara din, Lisa Sterzel
Bara vara din, Lisa Sterzel
Sitter bredvid dig, vill du bli hans tjej?
Så gå nu hem tillsammans

I tre år har vi nu gått och väntat
På att du ska få din chip-chop jänta
Blickarna du gav, vi såg att du fick svar
Vilken grej!

Han kan allt, som behövs, om anatomi
Om det ej, räcker till, ta pekpinnen i
Och han kan inte motstå en så charmig asiat

Han vill vara din, Lisa Sterzel
Bara vara din, Lisa Sterzel
Sitter bredvid dig, vill du bli hans tjej?
Så gå nu hem tillsammans

Ska vi aldrig nånsin få veta
Om Lisa nån gång Englund får heta?
Så nu på vår student, ska ni ha erkänt
Hur det eeeee!